Як готувати каву?

Чашка гарної кави вранці може підняти настрій на весь день.

Може виникнути спокуса звернутися до барріста, щоб отримати бажану каву, але не треба.
Все простіше, ніж ви думаєте.

Ми підкажемо як краще зберігати кавові зерна і використовувати фільтри, щоб запобігти небажаній гіркоті і відчувати неймовірний аромат.

 

9 простих правил приготування ідеальної чашки кави

Свіжiсть зерна

Каву найкраще вживати протягом кількох тижнiв після обсмаження.  Кисень та яскраве світло – це найгірші смаки для смажених зерен. Кавові зерна, упаковані в якісні світилозахиснi вакуумнi пакети – є кращий вибiр.

Зберігання зерен

Зберігати тільки в герметичній ємності: скляні або керамічні посудини з гумовими прокладками. Ніколи не охолоджуйте (смаженi зерна легко сприймають запахи вологи). Краще мати запас свіжих зерен на 7-14 днів  та зберiгати при кімнатній температурі.

Купаж кави

Існує два основних рiзновида зерен кави – Арабіка та Робуста. Зерна арабіки ширше виробляються і вважаються “кращим зерном”.  Альтернативи можуть містити зерна Робусти, відмічені тим, що вони мають більше вмісту кофеїну та різкі аромати.

Перемеліть своє

Кава починає втрачати якість майже відразу після помелу. Найкраще перемелювати безпосередньо перед заварюванням. Доступні кавовi машини теж зроблять гарну роботу. Дрібніші подрібнення дають більше смаку.

Якісна вода

Ніщо не може зруйнувати смак кави більш, ніж водопровідна вода з хлором або ароматизаторами. Найкраще використовувати джерельну воду у пляшках або фільтри з активованим вугіллям на своїх кранах.

Неякісні фільтри

Найкраще для кави – паперові фільтри знебарвленi або без діоксину. Крім того,  існує фільтр із позолоченим покриттям . Вважається, що вони забезпечують максимальний аромат, але вони можуть пустити осад.

Кількість важлива

Стандартна міра для заварювання кави належної міцності – 2 рівні столові ложки на 140-грамову чашку або приблизно 2 та 3/4 столових ложок на 220-грамову чашку.

Остерігайтеся тепла

Занадто гаряча вода робить каву гіркою. Температура заварювання < 100С° та 45 сек від повного кипіння. Після заварювання  смакові якості недовго зберігатимуться. Повторне нагрівання або кип’ятіння зіпсує каву.

Чисте обладнання

Чистіть контейнери та шліфувальні машини кожні кілька тижнів. Щонайменше. щомісяця пропускайте міцний розчин оцету або спеціального очищувача кавового обладнання через свою кавомашину. Ретельно мийте перед повторним використанням.

Альтернативні методи заварювання кави

Відтворити відео
Close Menu
×

Cart